Product filters

Dimbaar
Dimmethode
Kleur
Levertijd
Lichtkleur
Lichtrichting
Materiaal
Merk
Prijs

 – 

  • ‎€569
  • ‎€3594
Ruimte
Stijl

Akoestische lampenOnze prachtige collectie akoestische lampen is het bewijs van hoe licht en geluid in harmonie samengaan.  Deze bijzondere binnenverlichting is speciaal ontworpen om de akoestiek in een ruimte te verbeteren. Dankzij slimme innovaties, zoals stoffen lampenkappen en geluidsabsorberende materialen, worden omgevingsgeluiden vakkundig opgevangen en gedempt. Het resultaat? Een oase van rust waarin je je optimaal kunt concentreren, ontspannen of kunst genieten van jouw favoriete muziek. Maar het oog wilt natuurlijk ook wat! Gelukkig kunnen we dat met een gerust hart overlaten aan de top designers van onze collectie akoestische lampen. 

Wat zijn akoestische lampen?

Akoestische lampen zijn uitgerust met materialen en technologieën die omgevingsgeluiden absorberen en verminderen. Hierdoor dragen ze bij aan een betere akoestiek in een ruimte, waardoor storende klanken en nagalm verminderd worden. Voor bepaalde grote ruimtes, zoals vergaderzalen of in restaurants, is het belangrijk om de akoestiek goed te regelen. Soms zit je bijvoorbeeld op kantoor of in een restaurant en is het net of iedereen aan het kakelen is, zoveel herrie en iedereen door elkaar heen. Door plekken te maken met een ronde tafel met daarboven een akoestische lamp, zorg je ervoor dat de klanken bij de tafel blijven en dat anderen in het kantoor of restaurant geen last hebben van je gesprek. De akoestische lampen absorberen het geluid. Zo kun je een grote open ruimte hebben, maar toch het geluid beheersen.

De kracht van akoestische verlichting

In drukke ruimtes waar veel mensen samenkomen, kan het geluidsniveau al snel oplopen tot 80 decibel tussen de 150 en 1000 Hertz door de weerkaatsing van stemmen. Om ervoor te zorgen dat spraak goed verstaanbaar blijft binnen dit niveau, is slimme geluidsabsorptie essentieel. Traditionele wand- en plafondpanelen kunnen hierbij van dienst zijn, maar ze hebben een nadeel: ze zijn vaak op een aanzienlijke afstand geplaatst van de daadwerkelijke geluidsbron - de gesprekken van de gasten of bijvoorbeeld medewerkers. In tegenstelling tot deze traditionele oplossingen, heeft akoestische verlichting bewezen effectiever te zijn omdat het de geluidshinder directer bij de kern aanpakt, dichter bij de bron van het geluid.

Akoestische lampen om door een ringetje te halen

Ontdek het beste van beide werelden met design akoestische verlichting! Deze akoestische lampen bieden niet alleen functionele voordelen door een prettig akoestisch klimaat in de ruimte te creëren, maar ze stralen ook een onmiskenbare stijl uit. Bij Light Matters geloven we in de perfecte combinatie van echt design en functionaliteit, zodat je niet alleen een fijn gevoel krijgt bij het gebruik van deze lampen, maar ze ook een lust voor het oog zijn. Een mooi voorbeeld van design akoestische verlichting is de Petale van Luceplan. De Petale hanglamp is ook met LED verkrijgbaar. Kies zelf de vorm: rond of driehoekig. Luceplan is heel vooruitstrevend in akoestische design verlichting. Ze maken ook de Silenzio hanglamp. Een schitterende lamp met een stoffen bekleding van het wereldberoemde stoffenmerk Kvadrat. Bij akoestische verlichting is niet alleen de absorberende prestatie van het materiaal belangrijk, ook het oppervlak, de vorm en de positie in de ruimte hebben invloed op het dempend vermogen. Het volumineuze armatuur van Silenzio heeft binnenin veel oppervlak en ruimte om geluid op te vangen.

Akoestische lampen specialist

Doordat wij ruime ervaring hebben in design verlichting kunnen wij je van alle informatie voorzien over de collectie akoestische lampen. Ben je op zoek naar een nieuwe akoestiek lamp voor thuis of op het werk? Light Matters kan je helpen. Ben je op zoek naar andere tips voor akoestische lampen of beschikbare onderdelen zoals een nieuwe lampenkap bel dan onze klantenservice. Je kunt ons ook een e-mail sturen via klantenservice@lightmatters.nl. Wij staan voor je klaar.