Product filters

Soort spot
Type lichtbron
Vorm
Dimbaar
Dimmethode
Kleur
Levertijd
Lichtkleur
Lichtrichting
Materiaal
Merk
Prijs

 – 

  • ‎€25
  • ‎€650
Ruimte
Stijl

SpotsSpotjes zijn een type verlichting die op verschillende manieren gebruikt kan worden. Ze zijn geschikt voor zowel algemene verlichting als accentverlichting. Als je ze in het plafond installeert, zorgen ze voor een aangename basisverlichting. Deze inbouwspots zorgen voor een strakke afwerking van het plafond, waardoor een moderne uitstraling ontstaat. Opbouwspots kun je daarentegen goed als accentverlichting gebruiken, je kunt deze zo monteren dat ze een speciale plek of een bijzonder voorwerp extra uitlichten en benadrukken. Light Matters heeft een ruim assortiment spotjes van diverse designers, zo vind je bij ons altijd wel die ene spot die jouw kamer laat stralen.

Modular Thimble 74 IP55 LED Spot - Geanodisseerd brons Besparing 10%
222 199,80 (incl BTW)
Modular Thimble 74 IP55 LED Spot - Wit structuur Besparing 10%
207 186,30 (incl BTW)

Spots: in of op het plafond

In ons ruime assortiment is er altijd een spot te vinden dat past bij het specifieke doel waarvoor je het wilt gebruiken.Zo zijn er plafondspots die naadloos in het plafond zijn verwerkt, de zogenoemde inbouwspots. Dit type plafondspot is uitermate geschikt als algemene verlichting en voor een gelijkmatige verdeling van het licht. Inbouwspots worden op muren, vloeren of plafonds gericht en zijn bedoeld om specifieke delen van een kamer te accentueren. Maar je kunt ook kiezen voor plafondspots die aan het plafond of de wand worden bevestigd. Opbouwspots geven in tegenstelling tot plafondlampen een gerichte verlichting. Vrijwel alle opbouwspots zijn in alle richtingen draaibaar zodat je de verlichting juist kunt instellen. Ook wat betreft de kleur kun je alle kanten op. Je kunt kiezen voor een ton-sur-ton-effect zodat de spotjes tegen de muur of in het plafond wegvallen of juist een subtiel kleurcontrast. 


Plafondspots met een dimbare functie

Het kan praktisch zijn om dimbare spotjes te gebruiken die verbonden zijn met een externe wanddimmer. Op deze manier kun je de lichtintensiteit van de spots goed regelen en de gewenste sfeer creëren.  Met dimbare plafondspots kun je moeiteloos schakelen tussen functioneel, helder licht voor bijvoorbeeld werk- of taakgerichte activiteiten, en een zachter, gedimd licht voor een ontspannen ambiance. Bovendien kunnen dimbare plafondspots ook helpen om energie te besparen. Door de helderheid van de verlichting aan te passen wanneer dat nodig is, kun je het stroomverbruik verminderen en zo efficiënter omgaan met energie. Let er echter wel op dat de gebruikte lichtbronnen ook daadwerkelijk dimbaar zijn.


Spots zijn in iedere ruimte te gebruiken

Spots bieden vaak de mogelijkheid om de hoek waarin ze schijnen aan te passen, waardoor je elke gewenste plek kunt verlichten. Dit maakt ze ideaal voor ruimtes waar veel licht nodig is, zoals kantoren of gangen.  Vooral in modern ingerichte ruimtes komen spotjes goed tot hun recht. Ook zie je de plafondspot als basisverlichting steeds vaker in de moderne keuken terugkomen: heel subtiel boven het kookeiland en langs de keukenkasten geplaatst.  Net als in de keuken, wordt ook in de badkamer vaak voor gericht licht bij de wastafel gekozen. Het is echter belangrijk om te onthouden dat als je spots in de badkamer plaatst, je ze niet recht boven de douche moet installeren vanwege veiligheidsredenen. 


Design spots bij Light Matters

Doordat wij ruime ervaring hebben in design verlichting kunnen wij je van alle informatie voorzien over de collectie spots. Ben je op zoek naar een nieuwe spot voor thuis of op het werk? Light Matters kan je helpen. Ben je op zoek naar andere tips voor spotjes of beschikbare onderdelen zoals een nieuwe lichtbron, bel dan onze klantenservice. Je kunt ons ook een e-mail sturen via klantenservice@lightmatters.nl. Wij staan voor je klaar. Of kom langs in onze studio in Amsterdam waar verschillende pronkstukken uit de collectie gepresenteerd staan.