Veilig betalen


Betalen met iDEAL
Betaal veilig, vertrouwd en gemakkelijk met iDEAL. iDEAL is gebaseerd op internetbankieren. Dit betekent dat je kunt afrekenen in je vertrouwde betaalomgeving, op basis van de specifieke beveiligingsmethodes van je bank. Je gebruikt bij de betaling dezelfde hulpmiddelen als bij een betaling via internetbankieren (bijv. e.dentifier bij ABN AMRO). De betaling wordt direct ten laste van de betaalrekening uitgevoerd. In dat opzicht lijkt het op een pinbetaling.


Betalen met Mastercard, Visa en American Express
Een groot voordeel van een creditcard is natuurlijk dat de betalingen pas aan het eind van de maand afgeboekt worden. Je rekent dus maar een keer per maand af. Elke maand krijg je een overzicht van alle uitgaven. Meer voordelen van de creditcard zijn:

  1. een bestedingslimiet, zodat je in termijnen kunt betalen
  2. je kunt gemakkelijk en veilig betalen
  3. veel creditcards bieden een extra verzekering.

Je creditcard gegevens worden beveiligd verstuurd en niet opgeslagen.

Bankoverschrijving
Vooruitbetalen betekent dat je, na het invoeren van je bestelling, eerst het orderbedrag zelf overmaakt op de rekening van Light Matters. Dit kan bijvoorbeeld met internetbankieren van je bank. Vooruitbetalen is veilig en brengt geen extra kosten met zich mee. Houd je wel rekening met een overboektijd van een tot drie werkdagen. Vermeld bij de betaling altijd het ordernummer uit de orderbevestiging. Zodra je betaling is ontvangen wordt je order direct verwerkt. Heb je internetbankieren bij de Postbank, ABN AMRO, Rabobank, SNS Bank of Fortis? Overweeg dan iDEAL, een eveneens gratis betaalmethode waarbij je ook betaalt via je vertrouwde betaalomgeving, op basis van de specifieke beveiligingsmethodes van je bank.

Maestro; de debit card van Mastercard
Maestro is de SEPA debetkaart van MasterCard. Maestro stelt consumenten in heel Europa in staat om eenvoudig en veilig online betalingen te doen met hun debitkaart. Met Maestro werkt MasterCard toe naar een Europese betaalmethode, waarmee de consument in eigen land en over de grens online aankopen kan doen. Net als voor iDEAL geldt dat Maestro betalingen gegarandeerde betalingen zijn die niet door de consument kunnen worden teruggedraaid. Door Maestro als betaalmiddel aan te bieden, kunnen je klanten gebruik maken van een veilige en praktische betaalmethode. Net als bij MasterCard, zorgt het veiligheidsprotocol MasterCard SecureCode ook hier voor extra veiligheid. Dit leidt tot een betere e-commerce ervaring en tot een snellere afhandeling van de levering van goederen en diensten.

PayPal (met Kopersbescherming)
Wereldwijd is PayPal een populaire en veelgebruikte manier van online betalen. PayPal biedt kopersbescherming. Via een persoonlijk (en gratis) account, kunnen consumenten hun online aankopen direct online betalen via creditcard, bankoverschrijving of het PayPal-saldo. Dit kan ook vanaf de mobiele telefoon of tablet en zonder het invullen van bank of creditcardgegevens.

Mistercash/Bancontact (online bankieren België)
Met Bancontact kun je een bestelling direct betalen als je een Belgische bankrekening hebt en aangesloten bent bij Bancontact. Je kunt betalen met de Bancontact kaart en kaartlezer van je bank.